Testimonials

Dag Matt,

Onlangs hebben wij het boek ontvangen en we wilden je toch nog even laten weten hoe het gegaan is.

Nog dezelfde week plaste hij al veel minder in huis, van ongeveer 4-5 x per dag naar nog "slechts" 1-2 keer per dag (en hier waren wij al erg blij mee). Uiteindelijk heeft het nog twee weken geduurd voordat het zover was dat hij helemaal niet meer in huis plaste. Het heeft waarschijnlijk wat langer geduurd omdat we nog prachtige dagen hebben gehad en wij onze hond tijdens die dagen de hele dag door hebben laten drinken. Inmiddels is hij zover dat hij inderdaad de hele dag kan drinken en zijn plas op kan houden.

Wij zijn BLIJ!

Vriendelijke groeten,

Erwin en Natascha Kraaijmaat en Dito!, Nieuwegein


Beste Matt,

Allereerst wil ik je bedanken voor je boekwerk met de praktische tips.

Ik heb al heel wat boeken en websites doorgelezen om mijn pup (die ik op de leeftijd van 4 maanden heb gekocht) zindelijk te krijgen.

In theorie klinkt het goed, maar de praktijk is moeilijker. Toen ze 7 maanden oud was en nog steeds niet zindelijk, was ik nogal radeloos, omdat ze bijna elke dag wel een "ongelukje" had.

Ik ging wel 6 tot 7 keer per dag naar buiten met haar, zonder het gewenste resultaat. Ze kon gewoon haar plas niet ophouden. Iedereen vertelde mij dat het misschien nooit meer goed zou komen.

Toen heb ik jouw boek gevonden en gedownload. Ik heb het boek met belangstelling gelezen. Er stonden een paar hele goede tips bij, die ik nergens in andere boeken had gelezen en die ik meteen in de praktijk heb gebracht. Onder andere een beschutte eetplek in de keuken én eten/water op gezette tijden geven en weer weghalen. De bench op een aangename plek in de huiskamer gezet, zodat we een roedel vormen. Ik heb veel aan het schema gehad, welke ik deels aangepast heb aan haar leeftijd. Ze kan nu (na 14 dagen) ruim 3 uur haar plas ophouden en durf ik zelfs met haar een tijdje op visite te gaan.

Ik hoef haar niet meer in de bench te zetten, maar ze vindt het nu een fijne veilige plek en ligt er dan ook vaak vrijwillig in.

Ik kan jouw boek aan iedereen aanraden, die echt wat over honden wil leren.

Met vriendelijke groet,

en nogmaals bedankt.

Joke Pino, Heerhugowaard


Toch was ik wel een beetje wanhopig voordat ik het boek van Matt Libben aanschafte.. Puppy van 8 wk hadden we opgehaald en met een zeker gevoel en goed voorbereid waren we dit avontuur begonnen. De fokker had een schema opgesteld dat onze pup Spike binnen 1 week zindelijk zou zijn, ik zag het helemaal zitten.

Helaas had onze Spike hier andere ideeen over. Na een paar dagen deed hij al zijn ontlasting in de bench of in huis en ik wist niet meer wat ik moest doen.

Na wat gegoogled op internet kwam ik terecht op de site van Matthijs en waagde het erop. Het boek is uitgebreid, duidelijk en een handig hulpmiddel bij zindelijkheidstraining. Maar niet alleen daarvoor, ook voor het begrijpen van een hond.

Matt heeft mij via mails en telefonisch geholpen met het opstellen van een schema die geschikt is voor onze persoonlijke situatie. [Opmerking Matt: De meeste mensen kunnen gewoon de schema's in het boek gebruiken. Ik heb Vanessa alleen wat aanvullende informatie gegeven. En de reden dat ik dit er even bijzet is zodat je niet denkt dat je er alsnog een hoop werk van hebt om een schema op te stellen, want zoals ik al zei, dat is al voor je gedaan.]

Na 2 dagen viel het kwartje bij Spike en deed hij alles buiten, en ging het ook aangeven! Nog steeds passen we diverse dingen toe uit het boek en het gaat heel goed, qua opvoeding en zindelijkheid. Dit e-boek is echt een aanrader als je een lieve, goed opgevoede zindelijke pup wilt!

Vanessa Schaft, Oostzaan


Goede middag,

Ik zou u willen bedanken voor het plaatsen van het boek. Ik heb helaas nog geen hond maar ben wel van plan om er een te gaan nemen. Door het lezen van het boek heb ik inzicht gekregen in het starten met een pup. Ik ben er dan ook nog niet uit of ik start met een pup of een iets oudere hond. Het lezen van het boek heb ik met heel veel plezier gedaan. Het is duidelijk en voor iedereen te begrijpen. Nogmaals dank ervoor.

Groeten

Chris Luijten, Beek


Hallo

Graag wil ik mijn ervaring delen met vele anderen die besluiten een pup te nemen.

Ik heb mijn pup aangeschaft in een opwelling. We hadden al een hond van bijna tien en whisky kwam voorbij op een foto op Facebook. Huisje gezocht voor lieve hond. 4 maanden oud. Ik zag die kop en was verkocht. Whisky kwam uit Roemenië en was naar Nederland gehaald met een vrachtwagen. 2 dagen rijden en ze worden er echt niet uitgelaten om even te plassen. Mijn allereerste pup hoe pakken we dat aan.

Na twee weken aanmodderen met kranten, waar hij het trouwens keurig op deed hebben we een bench aangeschaft. Mijn man wilde dat niet maar vrienden hadden er een staan dus toch gedaan. Gelukkig want dat geeft zoveel meer rust. Hij was heel snel droog in de bench en snachts ging gauw goed. Maar dat opletten overdag als je met 2 kinderen in huis druk bezig bent wil er dan nog wel eens bij inschieten. Dankzij jouw boek heb ik toch goed gebruik gemaakt van jouw tips. Simpele tips en hele logische tips. Mijn favoriete tip was toch wel je hond aanleren om aan te geven dat hij naar buiten wil/moet. Dat is bij ons de gouden tip geweest. Hij spreekt nu op commando en uit zich zelf als hij naar buiten wil. Samen met mijn dochter aan de slag gegaan en hij deed het binnen een minuut. Leergierig hondje, en dat hij het uit zichzelf deed was binnen een week. Uiteindelijk helemaal zindelijk binnen drie weken maar dat was maar 1 plas per dag rond etenstijd en toen hebben we het uitgaan schema iets aangepast. Gaat super en raad je boek echt aan voor kersverse puppy eigenaren. Oja je schoonmaaktip werkt ook geweldig. Thanks

Mvg

Debbie Kok, IJmuiden


Beste Matt,

Dank je wel voor je zindelijkheidsboek; en ook mister X natuurlijk.

Het heeft me enorm geholpen, met name door de leesbare taal. Het makkelijke schrijven.

En… het meteen aan de slag kunnen gaan.

Nu had ik het pas te laat… (hondjes waren al 5 en 6 maanden) en bovendien zitten ze ook nog geruime tijd buiten in een grote ren met hok. Allerlei complicaties… maar het is gelukt!

Tuurlijk er gaat soms nog wel eens wat mis… maar de “wanhoop” bij mij is weg! Nu nog leren dat ze gaan blaffen als ze moeten…. Want als wij niet consequent zijn met het wandelen (sorry) dan kunnen onze 2 pups het zelf gaan aangeven. Komt goed!

Dank je wel en ik zal jouw site/boek doorgeven aan andere honden eigenaren J!

Fijne dag nog,

Jolande


Beste Matt,

Enige tijd geleden heb ik het boek gekocht, ik zat namelijk met mijn handen in het haar.

Onze Franse Bull was met 7 maanden nog niet zindelijk!

Ik kwam er middels het boek achter dat we veel dingen toch al "goed" deden. Zoals het geven van voedsel op bepaalde tijdstippen en een afgesloten ruimte.

We hadden al een redelijk schema voor het uitlaten van de hond maar doormiddel van het boek viel er bij ons een kwartje. We kwamen tot de conclusie dat onze hond steeds rond hetzelfde tijdstip binnen plaste.

Nu het schema aangepast is gaat het heel erg goed.

9 van de 10 keer geeft ze nu zelf ook aan dat ze naar buiten moet.

Ook was ik erg blij met de schoonmaak tip!

In het begin ben ik overal opzoek gegaan naar goede tips maar kon eigenlijk niets vinden waarvan ik het idee had dat het ook echt werkte.

Nadat ik het de eerste keer gebruikt had op de plek waar de hond meestal een ongelukje had heeft ze het nooit meer op dezelfde plek gedaan!

Ik ben heel erg blij met het boek, het is een echte aanrader!

Eigenlijk zou iedereen die een pup aan wilt schaffen dit boek van tevoren moeten lezen!

Met vriendelijke groet,

Ruby Sweegers, Weert


Hallo Matt,

Ik heb vorige week een pup gekregen en al vrij snel was ik helemaal in de war door allerlei (goedbedoelde en) tegenstrijdige opvoedkundige tips wat het zindelijk maken betreft. Na een paar dagen drama kwam ik per toeval op je website terecht (ik was eigenlijk op zoek naar een doos of krat waar ik hondenspullen in kon bewaren, logisch hé) en je aanpak sprak mij wel aan.

Ik heb je e-book in 1x uitgelezen en vanaf dat moment heb ik mij aan die aanpak gehouden. Het is fijn om 1 plan te hebben en je hier aan te houden. Ondanks dat mijn pup nog maar een week bij mij is en nog heel jong is, doet hij bijna al zijn behoeftes buiten. Niet dat hij weet waar hij mee bezig is, daar is 'ie te jong voor, maar doordat ik door jouw schema steeds goed kan plannen wanneer hij naar buiten moet. Hij begint nu wel al het verschil tussen binnen plassen en buiten plassen te merken. Een goede basis voor als hij straks wel oud genoeg is om echt zindelijk te worden!

Daarnaast is het ook heel fijn om te weten wanneer hij het niet hoeft te doen, zodat ik even niet mij voor de volle 100% op hem hoef te concentreren en gewoon even het huishouden kan doen.

In de bijlage vind je een foto van mij en de pup, mocht je die graag willen gebruiken.

Ik ben benieuwd naar de verrassing! :D

Met vriendelijke groet,

Sandra B, Zwolle

[Volledige naam beschikbaar op verzoek. Sandra is namelijk ondernemer, en daarom wil ze natuurlijk niet dat deze site op Google tevoorschijn komt als mensen haar naam intikken op Google, maar haar eigen site.]


Sinds een paar dagen hadden wij een hond via herplaatsing gekregen, een pup van 7 maanden waarvan ik er al snel achter kwam dat ze niet zo heel erg zindelijk was, ze plaste wel als je haar uit liet maar even zo vrolijk deed ze het dan gerust nog een keer of 8 in huis. Ik ben eens gaan zoeken op internet omdat ik niet wist hoe je een pup van die leeftijd het beste zindelijk kon maken. Ik kwam al snel bij het boek van Matt uit. Omdat ik twijfelde of het voor deze situatie wel geschikt was heb ik telefonisch contact met hem opgenomen. Hij heeft me toen wat tips en adviezen gegeven waarop ik besloot het boek aan te schaffen. Matt heeft me vervolgens nog geholpen om het door mij opgestelde schema aan te passen daar waar nodig was. Nu na 7 dagen intensief het schema volgen kan ik gerust zeggen dat het opmerkelijk is hoe goed het werkt want de plasjes in huis zijn met bijna 100% afgenomen. De plasjes die er nog wel komen zijn uit blijdschap / opgewondenheid maar ook die zullen niet blijven duren. Uiteindelijk is ze ook nog niet volwassen en vandaag pas 14 dagen bij ons.

Saskia Wolterbeek, Heerlen

 

 

 

 

©2014 Pupwordtmaarnietzindelijk.nl. Alle rechten voorbehouden.